Vanaf maandag trajectcontrole op de Zuilense Ring (N230) bij Utrecht (30-11-2020)



1341x

Te hard rijden op de Zuilense Ring bij Utrecht wordt vanaf maandag een duur grapje. Vanaf 30 november treedt namelijk de trajectcontrole op de N230 in werking.

Vanaf dan worden overtredingen van de maximumsnelheid automatisch doorgezet naar het Centraal Justitieel Incassobureau. Niet veel later ontvangt de automobilist een bekeuring.

Op de N230, die deel uitmaakt van het noordelijke deel van de Ring Utrecht, geldt een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) wordt die vaak overschreden en gebeuren er relatief veel ongelukken.

Veiliger
De trajectcontrole, die geldt tussen het Gandhiplein en de kruising met de A2, moet de Zuilense Ring volgens het OM veiliger maken.

Trajectcontrole werkt anders dan een flitspaal. De snelheid van een voertuig wordt namelijk niet alleen op één punt gemeten, het systeem meet de gemiddelde snelheid tussen twee punten.

“Trajectcontrole heeft daarmee een groot effectgebied. Het systeem controleert dag en nacht op het overtreden van de maximumsnelheid”, aldus het OM.

Bron:  DUIC

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram



Je dient ingelogd te zijn op het achterliggende forum om een reactie achter te kunnen laten.